Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Top 10 cele mai bune aeroterme din 2024

16. 11. 2022 actualizat

Vine iarna! Și, odată cu ea, vin și cele mai scăzute temperaturi ale anului. Ceea ce înseamnă că trebuie să iei măsurile necesare pentru ca locuința ta să fie plăcută și călduroasă atunci când mercurul din termometre începe să scadă. Iar dacă nu ai o centrală termică, pentru a regla temperatura din locuință după cum dorești, cea mai bună investiție este într-o aerotermă.

De aceea, am alcătuit o listă cu cele mai bune 10 cele mai bune aeroterme. Fie că ești în căutarea unui încălzitor mic pe care să îl ții în dormitor sau a unuia mare care să îți încălzească o suprafață mai mare, noi avem recomandări. Așa că citește mai departe pentru a afla care este aeroterma potrivită pentru tine.

Cel mai bun în general

Un încălzitor electric elegant cu funcții inovative care va transforma locuința ta într-o adevărată oază plină de căldură.

Produs avantajos calitate/preț

O aerotermă modernă, cu funcții care de care se vor bucura în special oamenii activi, care au nevoie de control de la distanță.

Cel mai ieftin

O mini aerotermă cu care te vei putea încălzi la birou sau atunci când stai pe canapea să te uiți la film, cu ușurință.

Cele mai bune aeroterme

Recenzie: KLIMA 7

aeroterma klima

Design: De perete | Trepte de putere: 10 | Putere maximă: 750W | Tensiune alimentație: 230V | Funcții: Dual Therm, ecran LCD, termostat electroionic, programare, tehnologie Fereastră deschisă, Opticontrol, afișaj consum, funcție de uniformizare a temperaturii | Dimensiuni: 50 X 67 cm | Preț: 1.242 lei

Avantaje
 • Tehnologie de încălzire Dual Therm
 • Ecran LCD
 • Programare
 • Tehnologie „Fereastră deschisă”
 • Funcție de uniformizare a temperaturii
Contra
 • Prețul ridicat

Dacă ești în căutare de o soluție de încălzire de top, Klima 7 este răspunsul nevoilor tale. Această aerotermă de top dispune de tehnologia de încălzire Dual Therm, cu două elemente de încălzire separate care lucrează împreună pentru a oferi o căldură uniform distribuită și confortabilă. Termostatul încorporat poate fi programat pentru a se potrivi nevoilor tale, în timp ce ecranul LCD oferă un feedback ușor cu privire la temperatură, setări, dar și la curentul electric consumat în ultima săptămână.

Senzorul de deschidere a ferestrei este o caracteristică de siguranță excelentă, oprind automat aeroterma electrică atunci când o fereastră este deschisă pentru a preveni accidentele. Și dacă asta nu ar fi fost de ajuns, funcția de egalizare a temperaturii asigură că căldura este distribuită uniform în întreaga încăpere pentru un confort maxim. 

De asemenea, trebuie să vorbim și de designul elegant, care se încadrează în orice încăpere, indiferent de stilul acesteia. În plus, pentru că este o aerotermă de perete, poate fi ascunsă după perdea și nu ocupă neapărat spațiu pe podea, ceea ce este excelent dacă ai copii sau animale de companie.

Recenzie: Axelair

aeroterma Axelair

Design: De perete | Trepte de putere: 2 | Recomandat pentru încăperi până la: 25 mp  | Putere maximă: 2000W | Tensiune alimentație: 230V | Funcții: Smart Wi-Fi, afișaj LED, funcție de oscilație, control automat al temperaturii, telecomandă infraroșu, aer cald, element încălzire PTC, aplicație smart, clasă de protecție IP 22, setare rece | Dimensiuni: 18.7 X 12.3 X 54.2 cm | Preț: 645 lei

Avantaje
 • Control Wi-Fi prin aplicație
 • Afișaj LED
 • Funcție de oscilație
 • Excelentă pentru baie
 • Design elegant
Contra
 • Poate fi zgomotoasă

Axelair este o aerotermă cu preț moderat, ceramică, care poate fi montat pe perete, ceeea ce îl face excelent pentru orice casă, Cu un design elegant și două setări de putere, acest încălzitor este perfect pentru încăperi de până la 25 de metri pătrați.

Axelair dispune, de asemenea, de telecomandă, afișaj LED și funcție de oscilație pentru o căldură distribuită uniform. Iar pentru liniștea ta, această aerotermă are încorporat un control automat al temperaturii și o protecție la suprasarcină. De asemenea, aceasta poate fi folosită și ca  aerotermă de baie, având clasă de protecție IP 22, special pentru această încăpere.

Aplicația Wi-Fi inteligentă, compatibilă cu Android și iOS îți permite să controlezi încălzitorul de oriunde. Astfel, fie că te ești acasă sau în deplasare, poți păstra întotdeauna spațiul confortabil.

Recenzie: Rowenta SO5115

aeroterma Rowenta SO511

Design: compact | Trepte de putere: 2 | Recomandat pentru încăperi până la: 25 mp  | Putere maximă: 2400W | Tensiune alimentație: 230V | Funcții: siguranță pentru copii, termostat ajustabil, funcționare silențioasă, protecție anti-îngheț, mâner încorporat, indicator luminos de funcționare, aer cald/ rece | Dimensiuni: 29.9 X 10.7 X 24.7 cm | Preț: 198 lei

Avantaje
 • Silențioasă
 • Multifuncțională
 • Controlul temperaturii
 • Securitate ridicată
 • Dimensiuni mici
Contra
 • Nu este oscilantă
 • Termostat mecanic

Aeroterma Rowenta SO5115 perfectă pentru a te încălzi la birou sau atunci când stai pe canapea și te uiți la un film. Cu două setări de putere și un termostat reglabil, poți controla cu ușurință temperatura pentru a-ți crea mediul perfect. În plus, mânerul încorporat și dimensiunile reduse îl fac ușor de transportat dintr-o cameră în alta. Și, cel mai bun lucru, funcționează silențios, astfel încât vă puteți concentra asupra muncii sau filmului fără a fi distras de zgomote enervante.

Această mini-aerotermă are toate caracteristicile de care ai nevoie pentru a crea un mediu confortabil, inclusiv siguranța copiilor. În plus, este prevăzut cu un indicator luminos de funcționare la îndemână, astfel încât să știi întotdeauna când este pornit.

Într-adevăr nu este o aerotermă oscilantă și are reglaj mecanic, însă, acestea sunt scuzabile dat fiind prețul mic. De altfel, este cap de linie în această gamă, deci cumperi cu o sumă mică de bani o aerotermă de top.

Top 10 cele mai bune aeroterme

Vrei mai multe opțiuni? Află care sunt top 10 cele mai bune aeroterme de la noi din țară.

Tip Descriere
TOP 10
1. aeroterma klima KLIMA 7

★★★★★
98%

 Aerotermă de top, cu termostat programabil, ecran LCD și monitorizare consum. AFLAȚI PREȚUL
2. aeroterma Axelair Axelair

★★★★★
94%

Aerotermă cu rezistență ceramică, Wi-FI și afișaj LED care poate fi fixată pe perete. AFLAȚI PREȚUL
3. aeroterma Rowenta SO511 Rowenta SO5115

★★★★
90%

O aerotermă mică și silențioasă cu 2 trepte de putere și termostat mecanic. AFLAȚI PREȚUL
4. aeroterma Daewoo DTH2200C Daewoo DTH2200C

★★★★★
88%

O aerotermă oscilantă, cu 2 trepte de putere, protecție la supraîncălzire și telecomandă. AFLAȚI PREȚUL
5. aeroterma AgroPro PTC2 AgroPro PTC2

★★★★★
85%

O aerotermă industrială ca aspect, perfectă pentru o cameră, cu 3 trepte de viteză și termostat. AFLAȚI PREȚUL
6. cele mai bune aeroterme aurus Alpatec RCMB 27 Taurus Alpatec RCMB 27

★★★★★
84%

O aerotermă aer cald cu 2 trepte, programare, timer și telecomandă. AFLAȚI PREȚUL
7. aroterma cu aer cald Eurom Hot Shot Eurom Hot Shot

★★★★★
82%

O aerotermă puternică și compatcă cu 3 trepte de putere, WiFi și telecomandă și termostat. AFLAȚI PREȚUL
8. aeroterma baie Aurora Touch Aurora Touch

★★★★★
80%

Aerotermă de baie, cu termostat electronic programabil, senzor de prezență, touchscreen, LED și suport pentru prosoape. AFLAȚI PREȚUL
9. mini-aeroterma Victronic VC2101 Victronic VC2101/6

★★★★★
75%

Cea mai ieftină încălzire electrică, compactă și cu 2 trepte de viteză AFLAȚI PREȚUL
10. aeroterma industriala paxton Paxton

★★★★★
70%

Aerotermă industrială pe GPL, protecție supraîncălzire, grad de izolare clasa I, încălzește până la 60 mp. AFLAȚI PREȚUL

Cum alegi cea mai bună aerotermă?

Când vine vorba de aeroterme, există o mulțime de factori de luat în considerare. De ce fel de spațiu dispui? Câți bani sunteți dispus să cheltui? De ce funcții ai nevoie? Înainte de a achiziționa o aerotermă, trebuie să știi pentru ce scopuri va fi utilizată. De exemplu, unele modele sunt mai potrivite pentru încălzirea locuințelor, în timp ce altele pot fi folosite pentru a încălzi o piscină sau un spațiu comercial. Trebuie să te asiguri că modelul pe care îl cumperi este potrivit pentru nevoile tale. Dar ca să fie mai ușor să găsești ceea ce ai nevoie, te vom ghida în acest proces. Iată ce trebuie să știi!

Tipuri de aeroterme

Există trei tipuri de încălzitoare: cu gaze naturale, electrice și cu ulei. În funcție de spațiul pe care vrei să îl încălzești, trebuie să îl găsești pe cel care este potrivit pentru tine.

Aeroterme cu gaze naturale – acestea sunt alimentate de gaze naturale și sunt eficiente pentru încălzirea spațiilor mari. Aerotermele industriale, de care poți găsi și în lista noastră sunt o soluție excelentă de încălzire pentru spațiile comerciale și hale.

Aeroterme electrice – acestea sunt alimentate prin curent electric și sunt adesea folosite pentru încălzirea locuințelor. Îl lista noastră găsești mai multe încălzitoare pe curent adecvate fiecărui stil de viață și buget.

Aeroterme cu ulei – acestea folosesc ulei pentru a încălzi aerul și sunt eficiente pentru încălzirea spațiilor mari.

Ce funcții trebuie să aibă o aerotermă bună?

Odată ce te-ai gândit foarte bine la suprafața pe care o vrei încălzită, este timpul să trecem la funcții. Acestea de obicei stau la baza diferenței de preț. Până la urmă toate aerotermele încălzesc camera. Dar contează și cum o fac.

Funcția de încălzire 

Aceasta este de la sine înțeleasă. Funcția principală a unei aeroterme este de a încălzi aerul, așa că asigură-te că modelul pe care îl ai în vedere are această funcție. Dar aici vorbim de putere și de trepte de încălzire. Ideal ar fi să alegi o aerotermă aer cald cu cel puțin 2 trepte de încălzire.

De asemenea, este importantă suprafața de încălzire. Majoritatea încălzesc 25 mp. Deci dacă ai camere foarte mari, ar trebui să ai acest element în vedere.

Funcția de răcire

Deși nu toate aerotermele au această funcționalitate, ea poate fi utilă în zilele călduroase sau dacă dorești să răcești rapid o cameră. În definitiv, un aparat electrocasnic care poate fi folosit pe tot parcursul anului este mult mai util decât unul sezonier.

Funcția de ventilator

Cele mai multe aeroterme au funcția de ventilator pentru a ajuta la circulația aerului și la distribuirea uniformă a căldurii în întreaga cameră, fie că iei o aerotermă de la Dedeman sau din altă parte. Aceasta este o funcție importantă de luat în considerare dacă vrei ca aeroterma tău să fie eficientă.

De asemenea, unele aeroterme au funcție de oscilare tocmai pentru a distribui în mod egal căldura în cameră.

Termostat

Termostatul este necesar oricărei aeroterme, fie că vorbim de panouri electrice de încălzire sau de aeroterme mici. Scopul acestuia este să întrerupă alimentarea cu energie electrică atunci când temperatura din cameră ajunge la nivelul cerut. Iar când temperatura scade, să reia procesul de încălzire.

Telecomandă

O mulțime de aeroterme moderne vin cu telecomenzi, ceea ce poate fi foarte convenabil dacă dorești să ajustezi setările fără a te ridica din locul confortabil de pe canapea. Dacă aceasta este o funcție importantă pentru tine, asigură-te că modelul pe care îl ai în vedere o are înainte de a face achiziția.

Funcția de temporizare

O aerotermă bună îți permite să creezi un program, astfel încât locuința ta să fie întotdeauna confortabilă, indiferent de ora din zi. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă aveți membri ai familiei care vin și pleacă la ore diferite sau dacă lucrezi de acasă și aveți zile în care nu ai nevoie deloc de căldură.

Conectivitate WiFi

Aceasta este, probabil, cea mai importantă caracteristică a oricărui termostat modern și este deosebit de importantă pentru o aerotermă. La urma urmei, ce rost are să ai un termostat pe care îl poți controla cu vocea dacă trebuie să fii în aceeași cameră cu el? Căută o aerotermă care acceptă atât frecvențele WiFi de 2,4 GHz, cât și de 5 GHz, astfel încât să te conecta la el indiferent de locul în care te afli în casă.

Compatibilitate cu platformele populare pentru case inteligente

Dacă vei controla aeroterma cu ajutorul vocii, sunt șanse mari să vrei să folosești un asistent vocal precum Amazon Alexa sau Google Home. Asigură-te că aeroterma pe care o alegi este compatibilă cu orice platformă pe care o preferi. Sau măcar are aplicație mobilă care să îți ofere conectivitatea de care ai nevoie.

Afișaj LCD

Afișajul LCD care îți oferă cât mai mult informații este foarte util. Așa poți să afli cât de multă energiei electrică a folosit, care a fost temperatura medie în cameră, programul de funcționare și alți indicatori care îți pot fi de folos. Deși nu este o funcție elementară, este convenabilă atunci când o ai la dispoziție.

Un preț rezonabil

Aerotermele sunt încă o tehnologie relativ nouă, ceea ce înseamnă că pot fi destul de scumpe. Acestea fiind spuse, nu ar trebui să rămâi fără bani în cont. Poți să iei o aerotermă eMag, cu funcții de bază, care să se încadreze în bugetul tău. 

Deci, ce tip de încălzitor este potrivit pentru tine? Dacă dorești un încălzitor eficient care să încălzească rapid un spațiu mic, atunci o aerotermă este cea mai bună alegere. Dacă nu stai mult timp acasă, funcția de programare și Wi-Fi-ul îți pot veni în ajutor. Dacă vrei să faci economie, asigură-te că aeroterma cumpărată are afișaj și termostat de ultimă generație.De asemenea, în cazul în care o folosești pe timpul nopții aceasta trebuie să fie silențioasă. Indiferent de tipul de aerotermă pe care îl alegi, asigură-te că bifează toate categoriile necesare, pentru a o folosi cât mai mult timp în siguranță.

Sfatul nostru

În zilele reci te poți încălzi cu o băutură caldă. Alege cel mai bun fierbător de apă pentru a face ceai delicios sau ciocolată caldă.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Nimeni nu a analizat încă acest lucru, să fie primul.

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare