Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cel mai bun tractoraș de tuns iarbă din 2024

Tunderea gazonului și a peluzei este o operațiune care poate fi efectuată atât la nivel de amatori, cât și de profesioniști, dar, pentru a obține rezultatele dorite este foarte important să ai în dotare uneltele potrivite. Pentru situațiile în care dorești să economisești timp, energie și bani, dar și vrei să ai parte de o tundere a ierbii la înălțimea corespunzătoare, achiziționarea unui tractoraș de tuns iarba se va dovedi a fi alegerea ideală.

Chiar dacă prețul este mult mai mare decât al ustensilelor obișnuite de tuns iarba (așa cum sunt mașinile de tuns iarbă), gama variată de operațiuni pe care le poate execută și fiabilitatea sporită a modului de lucru și a rezultatelor obținute poziționează acest dispozitiv în topul uneltelor pe care trebuie să le ai în gospodăria ta.

Cel mai bun în general

Estate 7122 HWSY este un tractoraș de tuns iarba performant, fiind încadrat în categoria produselor profesioniste și destinate suprafețelor întinse.

Produs avantajos preț/calitate

Tractorașul pentru tuns gazonul Texas Rider 7600E este recomandat pentru peluze cu suprafețe mari. Asigură funcții de descărcare laterală sau în sac, dar și pe cea de mulcire.

Cel mai ieftin

Mic dar agil, Villager Rider VTR 650 este destinat suprafețelor de iarbă de până la 4000 de metri pătrați. Este ușor de utilizat și de întreținut.

Cel mai bun tractoraș de tuns iarba

Deținerea unui tractoraș pentru tunderea ierbii este o adevărată bucurie pentru cei care preferă să-și îngrijească singuri grădina, peluza sau gazonul, mai ales dacă suprafață acestora este foarte întinsă.

Recenzie: Estate 7122 HWSY

Cel mai bun tractoraș de tuns iarbă din 2024 – Tractoras pentru tuns gazon Estate 7122 HWSY 20 Cp OMC

Alimentare: Benzină | Suprafața de lucru: peste 1000mp | Tip transmisie: Manuală | Lățime tăiere: 122 cm | Înălțime tăiere minimă/maximă: 3 /9 cm | Volum coș colector: 320 litri | Funcții speciale: Adâncime tăiere reglabilă/Colectare | Culoare: Negru/Galben | Preț: 34.510 Ron

Avantaje
 • Sac colector de 380 litri
 • Lame de tăiere în sincron
 • Afișaj mare 5, 5 inch
 • Buton gen pilot automat
Contra
 • Nu include kit-ul de tractare
 • Reglare manuală înălțime de tăiere

Estate 7122 HWSY este un tractor pentru tuns iarba care posedă caracteristici excelente pentru a executa operațiunea de tundere a unei suprafețe întinse (peste 1000 mp) la nivelul maxim de calitate. Dispune de un afișaj mare (5,5 inch) pe care sunt furnizate informații utile despre calitatea optimă a tăierii ierbii, precum și de un buton gen pilot automat.

Lamele în sincron execută tăierea ierbii la cel mai ridicat nivel de calitate. Motorul puternic (20 CP) este în 4 timpi. Sacul colector are o capacitate de 320 litri, ceea ce înseamnă că va fi golit mai rar. Raportul preț-calitate este unul corect, acest tractor fiind unul dintre cele mai bune produse din categoria sa.

Recenzie: Texas Rider 7600E

Tractoras de tuns gazon/iarba pe benzina Texas Rider 7600E

Alimentare: Benzină | Tip transmisie: Manuală | Lățime tăiere: 76 cm | Înălțime tăiere minimă/maximă: 30/76mm | Volum coș colector: 170 litri | Funcții speciale: Mulcire, Pornire electrică, cârlig de remorcare | Culoare: Negru | Preț: 7.699 Ron

Avantaje
 • Funcție mulcire
 • Cârlig remorcare
 • Coș colector de volum mare
 • Pornire electrică
Contra
 • Preț ridicat

Tractorașul pentru tuns gazonul Texas Rider 7600E este un ajutor excelent pentru tunderea suprafețelor mari de iarbă. Se recomandă peluzelor care nu sunt în pantă. Cu o lățime a brazdei de 76 de cm, acest vehicul utilitar de tuns iarba face față vegetației înalte de până la 76 de milimetri.

Funcțiile speciale ale tractorașului sunt cea de evacuare laterală a ierbii tăiate și cea de mulcire. Mulciul se așază în strat uniform, astfel încât va crea o suprafață de protecție perfectă pentru regenerarea sănătoasă a gazonului. La aceste funcții se mai adaugă și cea de tractare. Fiind dotat cu un motor de 12 cai putere, puteți agăța de el o remorcă ușoară pentru transportarea excesului de iarbă tăiată sau eventualele crengi și alte obiecte recuperate de pe gazon.

Texas Rider 7600E este ușor de utilizat. Are pornire electrică, pe baterie și beneficiază de o transmisie manuală de 5+1 trepte, angrenată de un motor pe benzină în patru timpi de 12 cai putere. Roțile mari, cu o geometrie specială pentru aderență sporită, fac față oricărei suprafețe.

Recenzie: Villager Rider VTR 650

Tractoras de tuns iarba VTR 650

Alimentare: Benzină | Suprafața de lucru: 4000mp | Tip transmisie: Manuală | Lățime tăiere: 61 cm | Înălțime tăiere minimă/maximă: 35/75 mm | Volum coș colector: 150 litri | Funcții speciale: mulcire | Culoare: Negru | Preț: 6719 Ron

Avantaje
 • Cuplaj rapid
 • Suprafață mare acoperită
 • Motor 4T
 • Funcție mulcire
Contra
 • Capacitate cilindrică mică
 • Pornire manuală

Tractorașul de tuns iarba este indispensabil pentru orice suprafață mare acoperită cu gazon. Villager Rider VTR 650 este o soluție ieftină și rezistentă pentru tunderea și întreținerea peluzelor. Echipat cu un motor în 4 timpi Loncin de 6,4 cai putere, VTR 650 acoperă suprafețe de până la 4000 de metri pătrați.

Geometria specială a roților asigură aderența sporită și păstrarea unei direcții excelente, iar transmisia manuală în 4 trepte îl face ușor de manevrat. Sacul colector de 150 de litri se schimbă foarte ușor, astfel încât activitatea se reia cu ușurință și rapiditate. Are și funcția de mulcire, astfel că iarba tunsă poate fi tocată mărunt și lăsată în strat uniform pentru întreținerea gazonului.

Cum alegi tractorașul de tuns iarbă?

Privindu-l în acțiune l-ai putea consideră o jucărie mai mare pentru cei care sunt pasionați de mașini, dar un tractoraș de ajustat iarbă este un accesoriu necesar în orice gospodărie care prezintă o suprafață mare de teren acoperit cu iarbă. În plus, pentru că oferă mult mai multe avantaje decât o mașină obișnuită de tuns iarba, acest instrument poate fi transformat într-o unealtă pentru îndepărtarea zăpezii sau micșoratul materialului lemnos din gospodărie.

Spre deosebire de mașinile de tuns iarbă și vegetația, tractorașul este o mașină care beneficiază de autonomie, are un mecanism de funcționare mult mai avansat și complex și prezintă avantajul că poți conduce un dispozitiv motorizat fără a fi nevoie de permis de conducere. Comparabil la dimensiuni cu o mașinuță de golf, un astfel de instrument este ustensila ideală nu doar pentru gospodăriile utilizatorilor casnici, ci și pentru cluburile sportive, pentru pensiuni sau pentru orice locație care prezintă o suprafață întinsă cu iarbă și care trebuie tunsă în mod frecvent.

Atunci când trebuie să-ți alegi tractorașul trebuie să iei în considerare mai multe aspecte, mai ales dacă o suprafață întinsă de teren, dacă aceasta prezintă denivelări sau dacă îți dorești un aparat care să poată fi transformat foarte ușor și adaptat pentru nevoile curente ale gospodăriei tale.

cele mai bune tractoraș de tuns iarbă

Tipul de transmisie a tractorasului

Poți selecta între cele cu transmisie manuală, automată sau hidrostatică, fiecare dintre ele având avantaje care te pot convinge să le achiziționezi. Pentru un plus de confort și dacă apreciezi calitatea în dauna prețului, tractorasele cu transmisie automată și hidrostatică îți oferă un motor cu putere mare (între 13, 5 CP și 18,5 CP), ceea ce înseamnă rapiditate în îndeplinirea sarcinilor și economisire de timp.

Tipul de colectare a ierbii

Dacă ai de tuns o suprafață extinsă este recomandată achiziționarea unui tractoraș care să aibă un sac colector cu o capacitate mare (de peste 300 litri), dar și care să-ți ofere diverse avantaje precum opțiunea de mulcire a ierbii (transformarea ierbii în nutreț sau în fertilizator pentru sol).

Nivelul de manevrabilitate al tractorașului

Dacă ai la dispoziție un aparat care se poate manevra foarte ușor și care poate fi manipulat în condiții de siguranță maxime, atunci îți va fi foarte ușor să tunzi sau să tai iarba pe suprafețe largi, dar și să-l utilizeze pe spații înguste sau care prezintă denivelări ale solului. În plus, trebuie să ții cont de acest aspect atunci când ai de tuns iarbă umedă sau una de tip foarte uscat, pentru că un tractoraș care nu se conduce simplu și ușor nu-ți va oferi posibilitatea de a finaliza la timp operațiunea aleasă.

Sfatul nostru

Îți este greu să te decizi într-o mașină convențională de tuns iarba și una electrică? Află ce spun specialiștii noștri și ce ți se potrivește mai bine din articolul cu cele mai bune mașini de tuns iarba în 2022.

Lățimea de tăiere a lamelor

În funcție de tipul de sol (dacă prezintă sau nu denivelări) sau dacă există diverse alte obstacole pe teren trebuie să-ți selectezi un aparat care are lame mai înguste (pentru evitarea acestor obstacole) sau unele mai late (pentru suprafețele care sunt întinse și trebuie acoperite mai bine).

Calitatea motorului

Un dispozitiv care are un motor puternic trebuie să beneficieze de un sistem de răcire adecvat, dar și de filtre de aer și de ulei care să eficientizeze procesul de prelungire a vieții motorului. Dacă ai nevoie de un astfel de dispozitiv pentru o suprafață întinsă este recomandat un instrument cu doi cilindri, dar dacă este vorba despre o suprafață redusă ca dimensiuni, atunci optează pentru un motor cu un cilindru.

Accesoriile opționale

Alege un instrument care să-ți ofere un plus de fiecare dată și care se poate transformă într-un mod cât mai versatil și să fie folositor nu doar vara, ci și-n restul anotimpurilor. De la suflanta de zăpadă și până la plugul care poate fi montat în partea din față a tractorașului, un astfel de instrument te va ajuta să utilizezi tractorașul și pe timp de iarnă pentru a îndepărta zăpada sau pentru alte operațiuni în celelalte anotimpuri.

Sfatul nostru

Parcarea mașinii sau scoaterea acesteia din garaj poate fi o adevărată provocare când zona învecinată este înzăpezită. Alege-ți una dintre cele mai bune freze de zăpadă recomandate în lista noastră de sugestii iar zăpada nu va mai fi o problemă.

Funcțiile speciale

Dacă îți dorești un tractoraș de tuns iarba care să te reprezinte, atunci poți opta pentru un dispozitiv care este dotat cu afișaj digital sau LCD ori care beneficiază de funcții de reglare a scaunului sau care prezintă un afișaj care are indicatori ai stării bateriei, de exemplu.

Prețul

Este unul dintre elementele care îți pot oferi o idee despre calitate tractorașului, dar nu este cel mai relevant indicator, așa că alege întotdeauna dispozitivul tău de tuns iarba bazându-te mai degrabă pe caracteristicile mai sus menționate.

Acum că ți-ai ales tractorașul de tuns iarba favorit fiindcă ai luat în calcul recomandările noastre și criteriile de selecție înseamnă că te poți bucura de beneficiile oferite pe termen lung de acest aparat atât de util în orice gospodărie.

Pentru a vizualiza modul de acțiune al unui tractoraș de tăiat și tuns iarba poți urmări videoclipul de mai jos:

 

 

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (87 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare