Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Altele

Cele mai bune vitamine pentru memorie și concentrare în 2024

9. 7. 2024 actualizat

Vitaminele pentru memorie și concentrare sunt populare datorită importanței lor pentru sănătatea creierului și a funcțiilor cognitive, în special într-o lume stresantă și solicitantă, unde mulți caută modalități de a-și îmbunătăți performanța mentală și de a face față mai eficient stresului cotidian.

Tratamentul naturist pentru memorie și concentrare poate fi utilizat ca parte a unui stil de viață sănătos și echilibrat, care include și alte aspecte precum o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate, odihnă și gestionarea stresului.

Cel mai bun în general

Bilomag Forte Memorie este un supliment alimentar complex ce conține extract de Ginkgo Biloba, lecitină, magneziu și vitamina B6, care ajută la memorare, concentrare și circulație periferică.

Produs avantajos preț/calitate

Ceaiul Nootropic ajută la circulația sângelui către creier, sprijinind memoria și funcțiile cognitive și îmbunătățind performanțele cognitiveși protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

Cel mai ieftin

Suplimentul Matcha Chai Latte reprezintă o alternativă sănătoasă la cafea, oferind efecte similare, dar cu mai puține efecte nedorite. Are de asemenea efect detoxifiant și îmbunătățește digestia.

TOP 3 suplimente pentru memorie și concentrare

Recenzie: Bilomag Forte Memory

bilomag_forte Produs calitativ

Tip produs: Supliment alimentar | Ingrediente principal: Ginko biloba, Lecitină, Magneziu, Vitamina B6 | Utilizat pentru: memorie, concentrare, circulație | Tip administrare: orală | Formă administrare: pastile | Preț: 51,99 Lei

Avantaje
 • Reduce oboseala și epuizarea
 • Susține oxigenarea normală a creierului
 • Ajută la procesul de memorare
Contra
 • Nu se administrează persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui

Bilomag Forte Memorie este un supliment alimentar complex, care conține extract de Ginkgo Biloba, lecitină, magneziu și vitamina B6. Aceste pastile pentru memorie ajută la memorare, concentrare și circulație periferică. Extractul de Ginkgo Biloba susține oxigenarea normală a creierului, îmbunătățind circulația cerebrală și protejând celulele nervoase împotriva radicalilor liberi. Lecitina contribuie la funcționarea optimă a sistemului nervos. De reținut este și că pastilele de memorie care conțin lecitină sunt unele dintre suplimentele populare utilizate pentru îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor cognitive. Vitamina B6 și magneziul susțin sănătatea psihică, funcționarea normală a sistemului nervos și reduc oboseala și epuizarea.

Recenzie: Ceaiul Nootropic

Ceaiul Nootropic Prețuri medii

Tip produs: Supliment alimentar | Ingrediente principal: Ginko biloba, Vitamina C| Utilizat pentru: memorie, concentrare | Tip administrare: orală | Formă administrare: pudră care se dizolvă în apă | Preț: 111 Lei

Avantaje
 • Îmbunătățește funcțiile cognitive
 • Ajută la conservarea memoriei
 • Stimulează sistemul imunitar

Contra
 • Se administrează sub formă de băutură
 • Prețul este ridicat

Ceaiul Nootropic conține un extract de Ginkgo biloba care susține circulația sângelui către creier, ajutând la conservarea memoriei și menținerea unei bune funcții cognitive, îmbunătățind performanțele cognitive. Adăugarea de vitamina C în acest amestec de ceai contribuie, de asemenea, la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și la sinteza normală a colagenului, asigurând funcționarea normală a oaselor, dinților, cartilajelor, gingiilor, pielii și vaselor de sânge. De asemenea, extractele de ceai din plante oferă rezultate superioare în comparație cu consumul de ceai normal.

Recenzie: Matcha Chai Latte

Matcha Chai Latte Lucruri accesibile

Tip produs: Supliment alimentar | Ingrediente principal: Matcha, Scorțișoară, Ghimbir | Utilizat pentru: memorie, concentrare, energie | Tip administrare: orală | Formă administrare: pudră care se dizolvă în apă | Preț: 54 Lei

Avantaje
 • Înlocuitor natural pentru cafea
 • Energie care se eliberează treptat
Contra
 • Se administrează sub formă de băutură

Suplimentul Matcha Chai Latte este o bună alternativă la cafea, având efecte similare, dar mai puține efecte nedorite. Eliberarea energiei se face treptat, astfel că nu există momente cu un grad înalt de energie care apoi scade brusc. Îmbunătățirea energiei și a stării de bine contribuie și la o memorie mai bună, o capacitate mai bună de concentrare și creșterea productivității. Pe lângă aceste beneficii, fiind bogat în clorofilă ajută și la detoxifierea organismului și contribuie la o îmbunătățirea digestiei.

Sfatul nostru

În cazul în care detoxifierea este una dintre prioritățile tale, îți recomandăm și acest articol despre cele mai bune suplimente pentru detoxifierea organismului.

Cum să alegi cele mai bune produse pentru a îmbunătăți memoria?

Atunci când alegi suplimente pentru memorie, este important să iei în considerare mai mulți factori pentru a lua decizii informate și pentru a selecta cele mai potrivite produse. Iată câteva sfaturi pentru alegerea celor mai bune suplimente pentru memorie:

 1. Cercetare și informare: Informează-te cu privire la diferitele suplimente disponibile pe piață, precum și la substanțele active și mecanismele lor de acțiune. Consultă surse de încredere, cum ar fi studiile științifice și recenziile clienților, pentru a obține informații despre eficacitatea și siguranța suplimentelor.
 2. Ingrediente active: Verifică lista de ingrediente a suplimentelor și asigură-te că acestea conțin substanțe active care au fost demonstrate științific că susțin sănătatea creierului și funcțiile cognitive. Printre aceste ingrediente pot fi incluse acizii grași omega-3, extractul de ginkgo biloba, vitaminele B, D și E, antioxidanții și alte substanțe nutritive esențiale pentru creier.
 3. Calitate și siguranță: Alege suplimente de la producători de încredere, care respectă standardele de calitate și siguranță. Verifică dacă produsele sunt testate independent pentru puritate, potență și eficacitate și dacă respectă regulamentele și standardele de producție.
 4. Dozaj și formulă: Verifică dozajul și forma de administrare a suplimentelor pentru a te asigura că sunt potrivite pentru nevoile tale individuale. Unele suplimente pot fi disponibile sub formă de capsule, tablete, pulberi sau lichide, iar dozajul poate varia în funcție de concentrația substanțelor active.
 5. Consultare medicală: Înainte de a începe să iei orice suplimente, este recomandat să consulți un medic sau un specialist în sănătatea creierului pentru a evalua nevoile tale individuale și pentru a primi recomandări personalizate.

Este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist înainte de a începe orice regim nou de suplimente sau schimbări semnificative în dietă sau stil de viață, mai ales dacă ai condiții medicale preexistente sau iei alte medicamente.

Cele mai bune vitamine pentru memorie și concentrare

Minerale care îmbunătățesc memoria și concentrarea

Mineralele pot juca un rol important în îmbunătățirea memoriei și concentrării, deoarece sunt implicate în numeroase procese fiziologice și funcții ale creierului. Iată cum anumite minerale pot contribui la susținerea sănătății creierului și a funcțiilor cognitive. Dacă sunteți în căutare de pastile pentru memorie si concentrare, ar fi bine să căutați suplimente care au următoarele minerale.

Magneziu

Magneziul este important pentru memorie și concentrare datorită rolului său în reglarea activității neuronale, îmbunătățirea circulației sângelui către creier, reducerea stresului și anxietății, reglarea neurotransmițătorilor și protejarea neuronilor împotriva deteriorării. Magneziul are un efect de relaxare asupra sistemului nervos, ajutând la reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului) în organism. Reducerea stresului și a anxietății poate îmbunătăți memoria și concentrarea, deoarece acestea sunt adesea afectate negativ de stres și anxietate.

Vitamina D

Vitamina D este un nutrient esențial care este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătatea generală, inclusiv pentru funcțiile cognitive, memoria și concentrarea. S-a demonstrat că scăderea nivelului de vitamina D este asociată cu un risc crescut de tulburări cognitive. Vitamina D este importantă pentru memorie și concentrare datorită rolului său în protecția neuronilor, reglarea nivelului de neurotransmițători, îmbunătățirea sănătății sistemului vascular și reducerea riscului de tulburări cognitive.

Vitamina B

Vitamina B este o categorie largă de vitamine, inclusiv vitamina B1 (tiamina), B6 (piridoxina), B9 (acid folic) și B12 (cobalamină), care sunt esențiale pentru sănătatea generală și funcționarea optimă a creierului. Vitaminele B sunt esențiale pentru memorie și concentrare datorită rolului lor în metabolismul energetic, sinteza neurotransmițătorilor, protecția neuronilor și sinteza/regenerarea celulelor nervoase.

Substanțe naturale pentru îmbunătățirea concentrării și a i

Cele mai bune vitamine pentru memorie și concentrare

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este o plantă care a fost folosită în medicina tradițională de secole, iar multe cercetări sugerează că extractul de ginkgo biloba poate avea beneficii pentru sănătatea creierului și funcțiile cognitive. Ginkgo biloba este considerată bună pentru memorie și concentrare datorită proprietăților sale de îmbunătățire a circulației cerebrale, efectelor antioxidante și antiinflamatorii, stimulării neurotransmițătorilor și protecției împotriva deteriorării neuronale.

Ulei de pește (Omega 3)

Uleiul de pește, bogat în acizi grași omega-3, în special EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății creierului și funcțiilor cognitive. Omega-3, în special DHA, poate influența sinteza și activitatea neurotransmițătorilor, precum dopamina și serotonină, care joacă un rol crucial în reglarea stării de spirit, atenției și memoriei. Acizii grași omega-3 au proprietăți antiinflamatorii, ajutând la reducerea inflamației în creier. Prin protejarea neuronilor, uleiul de pește poate contribui la menținerea sănătății cognitive pe termen lung. Omega-3 poate îmbunătăți fluxul sanguin către creier prin reducerea vâscozității sângelui și a agregării plachetare, contribuind astfel la furnizarea de oxigen și substanțe nutritive esențiale pentru creier.

Ginseng

Ginsengul este considerat bun pentru memorie și concentrare datorită efectelor sale adaptogene, îmbunătățirii circulației sanguine, stimulării neurotransmițătorilor, proprietăților antioxidante și efectelor antiinflamatorii. Acesta ajută organismul să se adapteze la stres, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra funcțiilor cognitive. Ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, sporind fluxul de sânge către creier, susținând astfel funcțiile cognitive. Poate influența nivelurile de neurotransmițători care reglează memoria și concentrarea.

Alte substanțe care au proprietatea de a îmbunătăți memoria sunt guarana, cacao, matcha, schisandra sau curcuminul.

Guarana: Conține cofeină, care poate îmbunătăți temporar vigilența, atenția și concentrarea. De asemenea, guarana conține și teobromină și teofilină, substanțe care pot susține funcțiile cognitive și stimula activitatea creierului.

Cacao: Bogată în flavonoide și antioxidanți, cacao poate îmbunătăți circulația sanguină către creier, ceea ce poate sprijini funcțiile cognitive. De asemenea, consumul moderat de cacao poate contribui la stimularea stării de spirit și a energiei mentale.

Matcha: Matcha este o pulbere fină de ceai verde care conține L-teanină, un aminoacid care poate îmbunătăți concentrarea și atenția, în timp ce oferă un nivel moderat de cofeină pentru a sprijini vigilența fără efectele secundare negative ale cafelei obișnuite.

Schisandra: Considerată o adaptogenă, schisandra poate ajuta organismul să facă față stresului și poate îmbunătăți rezistența la oboseală mentală și fizică. De asemenea, schisandra poate sprijini funcțiile cognitive și memoria prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației.

Curcumina: Principiul activ din turmeric, curcumina are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care pot proteja neuronii și pot îmbunătăți sănătatea creierului. De asemenea, curcumina poate stimula producția de factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), care este crucial pentru formarea și menținerea memoriei.

Cum se poate îmbunătăți memoria cu ajutorul stilului de viață?

Îmbunătățirea memoriei cu ajutorul unui stil de viață sănătos implică adoptarea unor obiceiuri și practici care susțin sănătatea creierului și funcțiile cognitive. Iată câteva moduri în care poți îmbunătăți memoria prin stilul de viață:

 1. Igiena somnului: Asigură-te că dormi suficient și ai un somn de calitate. Adultul mediu ar trebui să încerce să doarmă între 7-9 ore pe noapte. Un somn bun este esențial pentru consolidarea memoriei și pentru regenerarea creierului. Pentru a-ți îmbunătăți igiena somnului, stabilește un program regulat de culcare și trezire, evită consumul excesiv de cafeină sau alcool înainte de culcare și creează un mediu de dormit confortabil și întunecat.
 2. Exerciții fizice regulate: Activitatea fizică regulată este benefică pentru sănătatea creierului și funcțiile cognitive. Exercițiile cardiovasculare, precum mersul pe jos, alergarea, înotul sau ciclismul, pot îmbunătăți circulația sângelui către creier și pot stimula eliberarea de substanțe chimice care susțin funcțiile cognitive.
 3. Dieta sănătoasă și echilibrată: O alimentație bogată în nutrienți esențiali, cum ar fi acizii grași omega-3 (găsiți în pește gras, semințe de in, nuci), antioxidanți (fructe și legume colorate, nuci, semințe), vitaminele B (ouă, carne, legume cu frunze verzi, cereale integrale), vitamina D (pește gras, ouă, produse lactate fortificate) și minerale precum magneziu și zinc, poate susține sănătatea creierului și funcțiile cognitive. Evită alimentele procesate și bogate în zahăr și grăsimi saturate, care pot afecta negativ memoria și concentrarea.
  Sfatul nostru

  În cazul în care dieta este principala cauză pentru care ai tulburări de memorie sau centrare, poți apela și la stimulente ale digestiei cum sunt probioticele. Îți recomandăm acest articol despre cum probioticele contribuie la îmbunătățirea sănătății.

 4. Stimularea mentală: Menținerea activităților intelectuale poate îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive. Rezolvarea de puzzle-uri, jocurile de strategie, lectura, învățarea continuă și alte activități care implică gândirea creativă și analitică pot contribui la menținerea sănătății creierului și la îmbunătățirea memoriei.
 5. Gestionarea stresului: Stresul cronic poate afecta negativ memoria și funcțiile cognitive. Practicarea tehnicilor de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, respirația profundă, yoga sau alte tehnici de relaxare, poate fi utilă pentru menținerea sănătății creierului și a memoriei.

Adoptarea acestor obiceiuri sănătoase în viața de zi cu zi poate avea un impact semnificativ asupra memoriei și concentrării. Este important să fii consecvent și să integrezi aceste practici în rutina ta zilnică pentru a obține beneficii pe termen lung pentru sănătatea creierului și funcțiile cognitive.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (10 voturi)

Autorul articolului

Ioana B
Ioana B

Imi place să caut cele mai potrivite opțiuni și să iau o decizie abia după ce am epuizat toate sursele de informare. Cel mai mult timp îl petrec la calculator citind cele mai articole si culegând informații. Imi plac plimbările în natură, cărțile fantasy și iubesc animalele.

Articole similare