Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Produse cosmetice

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024

Secretul unui păr frumos, lung și sănătos îl reprezintă o îngrijire atentă alcătuită din cel puțin 2 pași. Pe lângă șamponul ales conform nevoilor, atenția ți se poate întrepta și către o mască pentru păr, acestea fiind formule concentrate cu ingrediente active care sigilează și restabilesc nutriția de care părul are nevoie pentru a se bucura de mai multă hidratare, vitalitate și strălucire.

Opțiuni există pentru fiecare podoabă capilară, de la păr fin și uscat, deteriorat, vopsit, natural, fir gros etc. în magazinele tale preferate de cumpărături cu produse de igienă. Drept alternativă a produselor din comerț mai sunt și măștile preparate acasă cu diferite ingrediente utilizate în bucătărie încă din cele mai vechi timpuri, dar la care se pot folosi și diferiți aditivi cosmetici prezenți în comerț.

Așadar, poate fi destul de dificil să-ți alegi produsul/formula de care ai nevoie. Urmărind ghidul nostru de astăzi nu vrei descoperi doar care sunt cele mai bune măști de păr, ci și cum să o alegi pe cea mai bună în funcție de structura și necesitățile podoapei tale capilare.

Iată un prim top 3 cu recomandări populare din care te poți inspira.

Cel mai bun în general

Mască reparatoare cu acțiune pe durata nopții ce redă aspectul și suplețea părului deteriorat.

Produs avantajos calitate/preț

O mască tip ulei de păr care conține uleiuri esențiale hrănitoare ce protejează și previn căderea/deteriorarea părului.

Cel mai ieftin

Mască hrănitoare cu o acțiune intensă la nivelul cortexului firului de păr ce hidratează și netezește părul uscat, deteriorat.

TOP 3 cele mai bune măști de păr

Recenzie: Bumble and bumble Overnight Damage Repair Masque

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – Bumble and bumble Overnight Damage Repair Masque Produs calitativ

Tip de păr:  Toate tipurile, Păr deteriorat | Efecte: Hidratează părul intens, Oferă un aspect neted, Părul devine mai ușor de descurcat și mai suplu, Textură lejeră care nu încarcă firul de păr, Protejează și restaurează părul deteriorat, Nu conține uleiuri minerale, Previne deshidratarea și ruperea părului etc. | Cantitate: 190 ml | Culoare flacon:  Mov | Preț: 226 lei

Avantaje
 • Contribuie la refacerea părului deteriorat, tern
 • Redă strălucirea părului
 • Textura părului este vizibil îmbunătățită încă de la prima aplicare
 • Previne ruperea părului
 • Restabilește gradul de hidratare al părului
Contra
 • Preț ridicat
 • Formula poate fi neadecvată pentru anumite tipuri de păr
 • Cantitate redusă raportată la preț

Bumble and bumble Overnight Damage Repair Masque este una dintre cele mai bune măști de păr, cu o formulă și o acțiune intens hrănitoare pe parcursul nopții. A doua zi te vei trezi cu un păr mai neted și mai strălucitor datorită ingredintelor care asigură nutriția după care tânjește părul deteriorat și vârfurile despicate. În același timp, părul va fi mai suplu, cu o textură vizibil îmbunătățită încă de la prima aplicare.

Desigur, pentru că fiecare podoabă capilară are propriile sale necesități este foarte posibil ca formula să nu fie întru tocmai potrivită pentru orice tip de păr, iar drept minusuri suplimentare pot fi menționate prețul ridicat raportat la cantitatea redusă. Această mască însă se folosește în cantități reduse, deci poate fi un ajutor pe termen lung îndeosebi dacă ai părul scurt sau mediu.

Recenzie: HAIR Oil Mask 3in1

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – HAIR Oil Mask 3in1 Prețuri medii

Tip de păr: Uscat, deteriorat | Efecte: Previne încâlcirea firelor de păr urmată de ruperea acestora, Asigură o descurcare ușoară, Hidratează în profunzime, Netezește lungimile și vârfurile deteriorate, Formulă bogată în uleiuri esențiale, mitamine și minerale, Oferă strălucire, Conferă părului un miros plăcut etc. | Cantitate: 110 ml | Culoare flacon: Roz | Preț: 118 lei

Avantaje
 • Formulă bogată în minerale și vitamine
 • Hidratează părul intens
 • Redă aspectul sănătos al părului
 • Previne încâlcirea și contribuie la descurcarea simplă și rapidă a părului
 • Formulă concentată
Contra
 • Poate încărca părul datorită conținutului ridicat și concentrat de uleiuri

HAIR Oil Mask 3in1 este o mască hidratantă de păr sub forma unui ulei ce conține 99,8% ingrediente naturale, marea majoritate fiind extracte de plante presate la rece sau de natură organică care-și păstrează proprietățile nutritive datoorită procesării atente precum argan, tamanu, jojoba, vitamina E etc. Astfel, această mască se poate plia cu ușurință pe nevoile părului uscat și tern căruia îi redă hidratarea și moliciuna în profunzime, lăsându-l moale, cu un miros plăcut și ușor de descurcat la fiecare pieptănare.

Concentrația ridicată de uleiuri poate fi însă o problemă pentru părul mult prea fin, efect ce poate fi reechilibrat printr-o șamponare ulterioară. Însă, podoabele capilare se vor bucura de mai multă strălucire și de faptul că acordă îngrijirea cuvenită în ceea ce privește menținerea părului sănătos printr-un simplu gest.

Recenzie: L’Oréal Paris Elseve Hyaluron Plump

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – LOreal Paris Elseve Hyaluron Plump

Tip de păr: Deshidratat, Uscat, Indisciplinat | Efecte: Redă hidratarea părului, Ingrediente active de înaltă calitate, Nu încarcă părul, După utilizare părul e mai fin și mai plăcut la atingere, Asigură o pieptănare ușoară, Combate firele ebele etc. | Cantitate: 300 ml | Culoare flacon: Mov | Preț: 30 lei

Avantaje
 • Stimulează reținerea apei de 10 ori mai bine față de o mască obișnuită de păr Hidratează în profunzime
 • Cantitate ridicată la un preț accesibil
 • Asigură un păr moale și plăcut la atingere
 • Ruperea și deteriorarea părului este prevenită
Contra
 • Prețul poate fi mai mare în magazinele fizice

L’Oréal Paris Elseve Hyaluron Plump se va transforma în aliatul numărul 1 al îngrijirii părului deshidratat și uscat. Ingredientul de bază al acestei măști accesibile este acidul hialuronic renumit pentru capacitatea sa de a absorbi apa la nivelul structurii firului de păr de până la 10 ori mai mult față de o mască obișnuită. Astfel, masca Hyaluron Plump va lăsa părul intens hidratat și moale după fiecare utilizare, aspect ce va preveni totodată ruperea și căderea accentuată a părului.

Este totodată și o mască de păr ușor de găsit în marea majoritate a magazinelor, inclusiv cele fizice, dezavantajul fiind doar acela că prețul variază în funcție de mediul de achiziție, magazinele online având o ofertă mult mai avantajoasă. Nici cantitatea de 300 ml nu e de neglijat raportată la o mulțime de utilizări.

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr

Denumire Descriere
Cele mai bune masti de par
1. Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – Bumble and bumble Overnight Damage Repair Masque

Bumble and bumble Overnight Damage Repair Masque

Tip de păr:  Toate tipurile, Păr deteriorat
Efecte: Hidratează părul intens, Oferă un aspect neted, Părul devine mai ușor de descurcat și mai suplu, Textură lejeră care nu încarcă firul de păr, Protejează și restaurează părul deteriorat, Nu conține uleiuri minerale, Previne deshidratarea și ruperea părului etc.
Cantitate: 190 ml
Culoare flacon:  Mov
Preț: 226 lei
AFLAȚI PREȚUL
2. Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – HAIR Oil Mask 3in1 HAIR Oil Mask 3in1 Tip de păr: Uscat, deteriorat
Efecte: Previne încâlcirea firelor de păr urmată de ruperea acestora, Asigură o descurcare ușoară, Hidratează în profunzime, Netezește lungimile și vârfurile deteriorate, Formulă bogată în uleiuri esențiale, mitamine și minerale, Oferă strălucire, Conferă părului un miros plăcut etc.
Cantitate: 110 ml
Culoare flacon: Roz
Preț: 118 lei

AFLAȚI PREȚUL

3. Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – LOreal Paris Elseve Hyaluron Plump

L’Oréal Paris Elseve Hyaluron Plump

Tip de păr: Deshidratat, Uscat, Indisciplinat
Efecte: Redă hidratarea părului, Ingrediente active de înaltă calitate, Nu încarcă părul, După utilizare părul e mai fin și mai plăcut la atingere, Asigură o pieptănare ușoară, Combate firele ebele etc.
Cantitate: 300 ml
Culoare flacon: Mov
Preț: 30 lei
AFLAȚI PREȚUL
4.

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – LOreal Professionnel Serie Expert Blondifier

L’Oréal Professionnel Serie Expert Blondifier Tip de păr: Blond, Cu șuvițe
Efecte: Neutralizează tentele de galben, Nuanțează firul de păr, Hrănește părul și îi redă hidratarea, Netezește părul,  etc.
Cantitate: 250 ml
Culoare flacon: Mov
Preț: 118 lei

AFLAȚI PREȚUL

5. Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – Moroccanoil Repair Moroccanoil Repair Tip de păr: Toate tipurile de păr
Efecte: Acțiune în 5-7 minute, Repară și hrănește podoaba capilară, Îmbunătățește elasticitatea părului, Conține proteine care restabilesc gradul de hidratare etc.
Cantitate: 250 ml
Culoare flacon: Albastru
Preț: 216 lei

AFLAȚI PREȚUL

Cum să alegi cea mai bună mască de păr

Când vine vorba de sănătatea și aspectul părului tău, nu te poți mulțumi cu puțin. Întocmai de aceea este ideal să analizezi nevoile părului tău și ale scalpului, respectiv caracteristicile acestuia, astfel încât să poți alege cea mai bună mască de păr.

Sfatul nostru

Completează-ți rutina de îngrijire cu cele mai bune balsamuri de păr pe care poți afla cum să le alegi urmărind ghidul nostru de selecție.

În cele ce urmează îți vom prezenta câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le urmărești la fiecare achiziție.

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – cele mai bune masti de par

După efectele măștii de păr

Pentru a obține condiția ideală după care tânjești în ceea ce privește aspectul părului trebuie să te orientezi către efectele sale care pot fi diverse. Producătorii le vor înscrie direct pe ambalajul produselor sau în descrierea acestora (în cazul celor care se comercializează online), dar îți poți da seama de acestea și dacă analizezi ingredientele.

Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni.

Mască pentru păr deteriorat și vopsit

Părul deteriorat este foarte fragil, de regulă trecut prin multe decolorări și ale proceduri chimice care afectează integritatea firului de păr. Așa că, o astfel de podoabă capilară, necesită o mască pentru păr deteriorat capabilă să înlocuiască pierderile de substanțe care au avut loc în timpul procedurilor și să restabilească hidratarea, suplețea și strălucirea mult dorită.

Poți apela la foarte multe măști din comerț care conțin keratină hidrolizată, vitamina A, E, proteine și alte substanțe menite să te ajute în tot acest proces. Totodată, ele sunt adecvate și părului vopsit chiar dacă acesta nu este la fel de afectat precum cel deteriorat, scopul fiind acela de a ajuta timpuriu la refacerea părului sau de a proteja culoarea părului.

Suplimentar vei găsi în magazine și maști nuanțatoare care pe lângă efectul intens de hidratarea pe care-l vor avea asupra părului tău, acestea conțin inclusiv pigmenți de culoare care-ți nuanțează și mențin culoarea părului între vopsiri. Efectul acestora nu este unul toxic, substanțele măștilor nuanțatoare îmbrăcând firul de păr în mod sufercial (spre deosebire de vopsitul clasic unde oxidantul împinge pigmentul în cortex).

Sfatul nostru

Pentru a te bucura de un păr lung și sănătos verifică și top 3 cele mai bune vitamine pentru păr. Acestea vor suplini carențele pe care le are organismul tău și te va ajuta să restabilești echilibrul organismului.

Dacă nu ai un buget ridicat, poți încerca să-ți creezi acasă o mască de păr cu ou sau mască de păr cu ulei de cocos. Atenție însă, dacă părul tău este nuanțat semipermanent și folosești o mască cu cocos este foarte posibil ca nuanța să se ducă mai repede și să trebuiască să-l nuanțezi mai des.

Măști hidratante

Normal, fin, gros, gras sau uscat, orice tip de păr are nevoie de hidratare. Secretul constă în alegerea texturii și a formulei potrivite de ingrediente unde, de exemplu, la un păr uscat și fin recomandăm mai cu seamă măștile cu o textură mai lejeră, în timp ce pentru firul gros se pot utiliza formule cu o consistență extrem de densă.

Totuși, despre textura acestora îți vei da seama în momentul în care le vei testa acasă. Produsele profesionale sunt capabile în general să ofere mai multă hidratare datorită formulei lor, așa că te poți folosi de acest aspect ca să-ți creezi alături de indicațiile de pe ambalaj, rutina de care ai nevoie.

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – Cum sa alegi cea mai buna masca de par

Măști anti-cădere

Dacă îți cade părul în cantități mari sau se rupe în lungime, trebuie să iei măsuri cât mai repede pentru a preveni aceste neplăceri. Atenție însă! Căderea părului se poate datora și unor factori interni precum lipsa de vitamine, stresul, alimentația proastă, probleme hormonale sau ale glandei tiroidiene etc. Dacă te înscrii în această situație, vizita la medic este obligatorie. Ruperea părului deopotrivă, se datorează în principiu agresării voite sau invoite a părului (de exemplu, poluare).

În ambele situații poți să-ți aleg o rutină de îngrijire corespunzătoare părului tău, inclusiv să alegi sau să prepari acasă o mască pentru căderea părului. Ele se obțin din asocierea ingredientelor hidratante cu cele care sunt renumite încă din cele mai vechi timpuri pentru efectul benefic asupra stimulării creșterii firului de păr sau pentru fortificarea acestora. Iar în această categorie putem include masca de păr cu ulei de măsline, masca de păr cu ulei de ricin, masca de păr cu ou, vitamina A, E etc.

După ingredientele pe care le conțin

Ingredientele sunt singurele care-ți vor indica cu precizie efectul măștii pe care tu o alegi, dincolo de ambalajul frumos, sofisticat, de eticheta care prezintă multe beneficii promițătoare sau de preț.

Trebuie menționat că efectul produselor de îngrijire, inclusiv cel al măștilor de păr, va fi cel de a susține integritatea firului de păr sau de a o proteja. Vitaminele și mineralele prezente atât în cele gata preparate din magazine, farmacii și cele făcute acasă, aduc un aport benefic structurii și texturii părului, dar acestea nu pot remedia anumite probleme – de exemplu, părul extrem de deteriorat și casant, ori căderea părului apărută ca urmare a unui dezechilibru intern.

Totuși, poți economisi sume semnificative de bani făcând măști naturale acasă, la fel cum pentru unii e mai comod să apeleze la cele care se regăsesc pe rafturile magazinelor.

Cum se folosește și se aplică corect masca de păr?

Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care ți le oferă masca de păr trebuie să respecți timpii și modul de aplicare. În cazul în care folosești o mască tratament, urmează atent indicațiile de pe ambalaj. Unele necesită a fi reaplicate cu cel puțin 30 minute înainte de spălarea părului, iar cele homemade pot fi puse în păr cu o seară înainte.

Măștile cele mai frecvent întâlnite au un mod de aplicare obișnuit, adică imediat după ce a fost spălat și clătit părul. Aceasta se aplică pe lungimi astfel încât să asigure nutriția necesară și să nu îngrașe rădăcinile, exceptând situația în care alegi o mască pentru rădăcini. Cele nuanțatoare se aplică de asemenea la finalul rutinei de îngrijire și se lasă să acționeze timp de 5-10 minute și se recomandă a fi dispersate folosind un pieptene pentru a colora părul uniform.

Nu e greșit nici să aplici suplimentar un balsam de păr sau să optezi pentru mască dacă acesta nu e suficient de nutritiv pentru nevoile părului tău.

Sfatul nostru

Folosește cele mai bune șampoane pentru a-ți curăța părul de impurități și pentru a-l pregăti corespunzător de aplicarea măștii.

Cele mai bune branduri de măști de păr

Dat fiind că există foarte multe mărci cu măști de păr din care îți este dificil să poți alege, iată câteva dintre brandurile care sunt cele mai folosite.

Măști de păr Wella

Weella este un brand profesional de îngrijire a părului care-ți pune la dispoziție o varietate de produse, de la șampon, la balsam, măști, tratamente de păr, uleiuri etc. Produsele brandului au un raport calitate/cantitate/preț avantajos și se adresează diferitelor probleme. Poți alege măști de păr Wella pentru a-ți hidrata părul, pentru strălucire, hrănire, reparare și pentru multe alte probleme.

Măști de păr Kallos

La un preț mic, o alternativă o reprezintă și aceste măști de păr Kallos care costă foarte puțin. Acestea sunt o opțiune excelentă dacă nu-ți permiți să investești foarte mult într-o mască sau în general, în produse cosmetice. Cei de la Kallos oferă măști într-o cantitate generoasă cu diferite extracte de fructe și ingrediente hrănitoare precum keratină, placentă, caviar, miere, biotină etc. Astfel, Kallos îți oferă măști pe care le poți folosi atât în cazul unui păr deteriorat, dar și pentru a combate căderea și ruperea părului, pentru a obține volum și multe altele.

Cele mai bune măști pentru toate tipurile de păr în 2024 – Cele mai bune masti pentru toate tipurile de par

În concluzie, indiferent de podoaba capilară sau de scalpul pe care-l deții, există pentru tine cel puțin o mască de păr care să se potrivească necesităților tale. Nu trebuie decât să urmezi sfaturile noastre și garantat vei găsi masca care te va ajuta pretutindeni să te bucuri de un păr moale, frumos și sănătos.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (10 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare