Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Selecția celor mai bune grătare portabile pentru călătorii și camping în 2024

19. 10. 2023 actualizat

De cele mai multe ori, călătoriile și reuniunile de familie au în centrul atenției realizare unui grătar copios care cucerește toate papilele gustative. Iar pentru asta e nevoie de cel mai bun grătar de camping, un grătar compact, ușor de transportat și desigur, care să ofere o experiență lipsită de griji în utilizare.

Spre deosebire de grătarele de unică folosință, investiția într-un grătar portabil de calitate este excelentă și te va ajuta să economisești multe resurse, mai cu seamă dacă alimentele ce urmează a fi pregătite sunt numeroase, cu un timp de gătire îndelungat și dacă frecvent mergi la astfel de întâlniri. Așa că iată câteva sugestii de grătare portabile pe care le-am analizat în detaliu și care se vor dovedi a fi cea mai bună alegere.

Cel mai bun în general

Grătar portabil electric care eficientizează prepararea mâncărilor în vacanțe și călătoriile cu familia sau prietenii.

Produs avantajos calitate/preț

Grătar portabil din oțel inoxidabil rezistent la intemperii și cu ajutorul căruia puteți avea parte de călătorii de neuitat.

Cel mai ieftin

Un grătar pentru camping sau pescuit cu diametrul de 24 cm fabricat din aliaj de tablă și oțel.

Cele mai bune grătare portabile

Recenzie: PICNIC MEVA GRILL – grătar portabil camping

Selecția celor mai bune grătare portabile pentru călătorii și camping în 2024 – PICNIC MEVA GRILL Produs calitativ

Tip grătar: Portabil, Pe gaz I Putere: 2500 W I Material: Lemn, Email I Funcții: Funcționare cu cartușe filetate sau propan butan, Reglaj flacără, Compact I Accesorii incluse: Grătar, Curea, Mâner, Farfurie pentru servire, Accesorii conectare la cartuș, Sursă universală de alimentare I Suprafață de gătit:  300 x 240 mm I Dimensiuni (ÎXLXA): 27 x 33.5 x 27 cm I Greutate: 9.3 kg I Culoare: Gri I Preț: 822 Lei

Avantaje
 • Putere ridicată
 • Timp redus de gătit
 • Flacără reglabilă
 • Portabilitate vastă datorită dimensiunilor compacte
Contra
 • Preț ridicat
 • Suprafață mică de gătit
 • Necesită conectare la o sursă de alimentare

Meva Grill este un grătar portabil camping ușor de folosit confecționat dintr-un mix de email, lemn și alte materiale rezistente la temperaturi înalte cu care nu va mai trebui să-ți faci griji în ceea ce privește procesul de gătit atunci când călătorești. Dimensiunile reduse îl fac ușor de transportat, la fel ca și greutatea de doar 9.3 kg.

Este însă un grătar la un preț destul de considerabil care datorită portabilității sale pune la dispoziție o suprafață relativ redusă de gătit, dar perfectă pentru a pregăti diferite preparate concomitent pentru 2 persoane într-un timp scurt. Alimentarea pe gaz necesită o sursă de conectivitate și o investiție extra, dar accesoriile cu care vine la pachet, de exemplu, duzele universale, fac ușor de găsit cartușele sau butelia ideală de propan.

Recenzie: GRĂTAR ESBIT BBQ300S – grătar portabil pe cărbune

Selecția celor mai bune grătare portabile pentru călătorii și camping în 2024 – GRATAR ESBIT BBQ300S Prețuri medii

Tip grătar: Portabil, Pe cărbune I Material: Oțel inoxidabil I Funcții: Rezistent la intemperii, Pereți ajustabili ce protejează împotriva vântului, Protecție împotriva supra-arderii cărbunilor, Element de prindere fără risc de incidente, Reglare pe 3 înălțimi I Accesorii incluse: Grătar, Sac impermeabil de cărbune, Mâner pentru manipulare, Geantă de transport I Dimensiuni: 30.5 x 29 x 9 cm I Greutate:  2380 g I Culoare: Argintiu I Preț: 546 Lei

Avantaje
 • Rezistent la intemperii
 • Protecție împotriva arsurilor și a incidentelor nedorite
 • Suprafață generoasă de gătit
 • Ușor de transportat
 • Ușor de montat
 • Combustibili accesibili la preț și ușor de găsit
Contra
 • Preț ușor ridicat
 • Anumite alimente pot necesita o cantitate generoasă de combustibil

Grătarul ESBIT BBQ300S este o alegere modernă și durabilă când vine vorba de momentele tale de relaxare și culegere în compania celor dragi. Datorită construcției din oțel inoxidabil rezistente la ploaie sau vânt, acest grătar pentru camping poate fi utilizat oriunde și oricând. Înălțimea este ajustabilă pe 3 nivele ceea ce permite gătirea perfectă a oricărui tip de aliment în cel mai scurt timp liber, iar funcționarea acestuia se va face folosind cărbuni care sunt ușor de găsit și la un preț redus.

Vine însoțit de tot ceea ce ai nevoie ca să-l iei cu tine ușor la mare, la munte sau în zeci de alte destinații, dar și cu un sac de cărbuni impermeabil cu ajutorul căruia vei putea curăța ușor grătarul după utilizare și să arunci ulterior deșeurile menajere (cărbunii) fără a polua mediul sau să-ți murdărești bagajul, mașina etc.

Recenzie: Grătar portabil Cattara Bosa – pe cărbune, cugeantă, 26 cm

Selecția celor mai bune grătare portabile pentru călătorii și camping în 2024 – Gratar portabil Cattara Bosa Lucruri accesibile

Tip grătar: Portabil, Pe cărbune I Material: Tablă smălțuită și oțel I Funcții: Prevăzut cu picioare detașabile, Ușor de montat și demontat I Accesorii incluse: Grătar, Geantă depozitare cu buzunare izotermice I Suprafață de gătit: 24 cm I Dimensiuni: 30 x 17 x 30 cm/ 26 cm diametru I Greutate: 1.2 kg I Culoare: Negru I Preț: 149 Lei

Avantaje
 • Suprafață mare de gătit
 • Greutate redusă
 • Montaj facil
 • Geantă de depozitare care face transportul și organizarea accesoriilor mai facilă
 • Durabil
 • Preț accesibil
Contra
 • Necesită folosirea unor accesorii de calitate pentru prinderea alimentelor

Grătarul portabil Cattara Bosa este o alegere perfectă pentru toți cei care aleg să călătorească în grupuri și vor să savureze cele mai bune preparate calde chiar și în vacanțe. Datorită diametrului de 26 cm cu o suprafață de gătit de 24 cm, el dă naștere la o varietate de arome și texturi pe placul tuturor. Funcționarea este clasică, pe bază de cărbune, aceștia fiind ușor de procurat din diferite magazine și la un cost redus față de alte metode de alimentare.

Grilajul de gătit e confecționat din tablă smălțuită și oțel ceea ce necesită atenție la prinderea alimentelor pentru a preveni alipirea acestora după o perioadă de utilizare. Totuși, raportul calitate-preț este unul excelent, mai ales că dispune și de o geantă de transport în care pot fi organizate facil accesoriile de gătit (clești, palete etc.), dar și alimentele care pot fi depozitate în buzunarul izotermic astfel încât ele să se mențină calde și proaspete un timp îndelungat.

Cum să alegi cel mai bun mini grătar

Alegerea unui mini grill poate fi o adevărată provocare atunci când ai contact cu varietatea de modele disponibile pe piață, îndeosebi online acolo unde se găsesc mai multe branduri și opțiuni pentru toate dorințele, corespunzătoare buzunarului fiecăruia. În rândurile următoare vrem să-ți prezentăm și un ghid detaliat cu cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere în realizarea investiției unui camping grill.

Sfatul nostru

Cauți și un grill pentru uz casnic, în propria grădină? Am testat cele mai bune grătare de grădină și aducem în atenția ta un top cu cele mai bune opțiuni.

CELE MAI BUNE mini grătare portabile

Mărimea și capacitatea grătarului

Mărimea și capacitatea sunt printre principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. Cu cât mărimea este mai mare, cu atât pot fi influențate costurile și capacitatea de gătit a acestuia. Atunci când mergi în vacanțe cu prietenii sau familia, cu cât numărul participanților este mai numeroase, cu atât este ideal să ai o suprafață de gătit mai mare dacă vrei ca mâncarea să se pregătească în același timp. În caz contrar, poți opta pentru un grill mai mic, dar care poate necesita mai mult timp de gătit atunci când vine vorba de pregătirea mai multor alimente.

Sfatul nostru

Nu ezita să arunci un ochi și peste cele mai bune grătare electrice pentru a descoperi cât de ușor e să alegi o modalitate eco-friendly pentru pregătirea alimentelor preferate la grill, din confortul casei sau al apartamentului propriu.

Bineînțeles, cu cât grătarul este mai mare, cu atât necesită o atenție mai sporită în ceea ce privește manevrarea acestuia în călătorii. Poți opta însă pentru un grătar pliabil camping pe care să-l transporți și să-l depozitezi cu ușurință.

Este mai bun un grătar rotund sau unul pătrat/dreptunghiular?

Fie că alegi un grătar portabil camping rotund sau pătrat dreptunghiular, nu se poate spune că unul este inferior celuilalt. Însă, într-adevăr, în ceea ce privește suprafața de gătit va exista o diferență care te poate ajuta să câștigi câțiva centimetri în plus în acele unghiuri de 90°. În ceea ce privește așezarea acestuia într-un spațiu dat, cel rotund poate fi însă mai ergonomic și mai ușor de poziționat.

CELE MAI BUNE mini grătare portabile

Material și durabilitate

La costuri se raportează și materialul din care e confecționat orice grătar de camping. Acest lucru influențează inclusiv durabilitatea acestuia și modul cum se va comporta în utilizare pe termen lung. Cele mai bune grătare sunt confecționate din oțel inoxidabil care dispune și de proprietăți antiaderente datorită cărora mâncarea nu se va lipi de barele grillului. Există desigur și variante din tablă sau fier care se încălzesc mai ușor, dar care din același punct de vedere, al mentenanței, pot fi mai pretențioase.

Cu cât materialul este mai rezistent și mai calitativ, cu atât grill-ul se va menține impecabil o perioadă mai îndelungată fără să fii nevoit să investești prea curând în altul nou.

Sfatul nostru

Alege un stil de viață sănătos și bucură-te de cele mai savuroase alimente pregătite în prezența celor mai bune afumătoare.

Modul de transport

Un aspect extrem de important când vine vorba de un mini grill este desigur, portabilitatea lui. Cei care aleg un astfel de grătar au în vedere ușurința cu care poate fi manevrat în mână sau la drum lung unde vor fi necesare și alte lucruri menite să antreneze buna dispoziție. Iată câteva posibilități.

CELE MAI BUNE mini grătare portabile

 • Posibilitatea de a fi pliat

Un grill pliabil va fi automat mai simplu de transportat și de depozitat pentru că, de exemplu, va ocupa mai puțin loc în mașină sau poate fi pus și în coșul unei biciclete. Un factor important este și greutatea, mai ales dacă optezi pentru un grill cu o suprafață generoasă de gătit și ești nevoit mai cu seamă, să îl transporți în mână.

 • Transport în geantă

O alternativă la cele pliabile le reprezintă cele clasice, nepliabile, fie cele care pot veni însoțite inclusiv de o husă termorezistentă sau cu astfel de inserții. Acestea pot fi transportate în mână și în mașină la fel ca celelalte, geanta de transport fiind un plus care se va dovedi a fi de mare ajutor căci asigură o potrivire perfectă.

Sfatul nostru

Plănuiești să înnoptezi în escapada ta într-un colț verde? Ai nevoie și de cele mai bune corturi astfel încât să te poți odihni liniștit și să te poți simți în deplină siguranță.

Prin urmare, dacă mergi frecvent în vacanțe și călătorii în aer liber, un grătar portabil este cea mai bună investiție pe care o poți avea în plan. Nu doar că eviți cheltuielile anoste prin utilizarea celor de unică folosință a căror randament este unul foarte scăzut, dar în același timp te vei putea bucura de experiențe de neuitat cu cei dragi și de alimente pline de savoare gătite cu cel mai mic efort. Înainte de a lua orice decizie, urmărește aspectele prezentate și raportează-le la nevoile tale astfel încât să fii sigur că iei cea mai bună decizie.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.4 (10 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare