Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune monitoare de respirație din 2024

16. 11. 2022 actualizat

Venirea pe lume a unui bebeluș aduce cu sine multă bucurie, dar și anxietate și îngrijorare. Respirația bebelușilor este uneori neregulată, ei putând să își țină în mod neașteptat respirația pentru 5-10 secunde. Chiar dacă acest lucru este normal, acest eveniment generează neliniște părinților. Pentru a veni în ajutorul părinților și a le mai liniști temerile, tehnologia ne oferă monitoarele de respirație. Adică dispozitive a căror scop este să monitorizeze modul în care bebelușii respiră și să alerteze părinții dacă detectează ceva care nu pare a fi în regulă, cum ar fi cazul când bebelușul uită să respire.

Cel mai bun în general

Un sistem de monitorizare care poate fi folosit din primele zile de viață ale bebelușului și care se poate adapta pe măsură ce copilul crește. Detectează cu precizie mare mișcările sau lipsa lor și oferă o viziune nocturnă de calitate foarte bună.

Produs avantajos preț/calitate

Acest monitor de respirație este ușor de instalat și foarte important, nu emite radiații. Este și la un preț accesibil, iar perfomanța este una bună.

Cel mai ieftin

Acest sistem de monitorizare este potrivit mai ales pentru părinții care dorm copilul în cameră și vor să știe că acesta respiră normal. Nu vine cu unitate părinte sau monitorizare video, însă declanșează o alarmă pentru a trezi copilul și a alerta părinții dacă respirația nu este conform așteptărilor.

TOP 3 monitoare de respirație

Recenzie: Monitor pentru bebeluși Angelcare AC527

Cele mai bune monitoare de respirație din 2024 – Angelcare AC527 Produs calitativ

Tip produs: Monitor pentru bebeluși | Activitate monitorizata: monitor de mișcare cu monitor video pentru bebeluși, respirația bebelușului | Autonomie:  | Alimentare: baterie alcalină CR2450 3V; 2 x baterii AAA  | Senzori: mișcare, temperatură | Preț:  1105 Lei

Avantaje
  • Folosire îndelungată: senzori de mișcare și respirație pentru bebeluși și senzori adaptați pentru activitatea copiilor de vârste peste 6-12 luni
  • Unitate parentală cu monitor video cu bună vedere nocturnă
  • Afișare temperatură
Contra
  • Preț ridicat

Monitorul pentru bebeluși Angelcare AC527 este compus din unitate parentală, unitatea de monitorizare copil și plăcuța cu senzori. Unitatea de monitorizare se montează sub salteaua bebelușului și activează alarma dacă nu detectează nicio mișcare timp de 20 de secunde. Pe lângă funcția de monitorizare a mișcării și a respirației bebelușului, acest monitor oferă și informații legate de temperatura din cameră și declanșează alerte când temperatura minimă sau maxima setată este atinsă. Monitorul video redă activitatea care se desfășoară în camera copilului si poate fi folosită atât când se folosește plăcuța cu senzori, dar mai ales când aceasta este înlăturată odată ce copilul crește și se mișcă mai mult.

Recenzie: Jablotron Nanny BM-02

Cele mai bune monitoare de respirație din 2024 – Nanny BM 02 Prețuri medii

Tip produs: Monitor pentru bebeluși | Activitate monitorizata: regularitatea respirației și a mișcărilor bebelușului | Autonomie: 6 luni | Alimentare: baterii 3 V, 2 × 1,5 V, baterie alcalină tip AA LR6 | Senzori: mișcare | Preț:  699 Lei

Avantaje
  • Sensibilitate mare
  • Instalare ușoară
  • Nu emite radiații
Contra
  • Nu este wireless

Dispozitivul de monitorizare a respirației bebelușilor Nanny BM-02 de la Jablotron identifică dacă starea bebelușului necesită verificare din partea părinților. Aceștia sunt avertizați printr-o alarmă dacă bebelușul inspiră de mai puțin de 8 ori pe minut sau nu respiră timp de 20 de secunde. Este un dispozitiv ușor de instalat, funcționează pe bază de baterii. Este format dintr-o unitate de evaluare la care se atașează monitorul. Unitatea de evaluare poate fi așezată fie pe salteaua bebelușului, fie sub aceasta. Poate fi folosit pentru copii cu o greutate intre 2 kg si 15 kg.

Recenzie: Monitor pentru bebeluși Angelcare AC027

Cele mai bune monitoare de respirație din 2024 – AngelCare AC027 Lucruri accesibile

Tip produs: Monitor pentru bebeluși | Activitate monitorizata: monitor de mișcare cu monitor video pentru bebeluși, respirația bebelușului | Autonomie: 4-8 luni unitatea wireless | Alimentare: baterie alcalină CR3032, 3 V;  2 baterii AAA | Senzori:  mișcare | Preț:  495 Lei

Avantaje
  • Compatibil cu orice alt monitor video pentru a suplini unitatea părinte
  • Reglare pe nivele de sensibilitate
  • Unitate copil wireless
Contra
  • Nu vine cu unitate părinte

Monitorul pentru bebeluși AC027 vine în ajutorul părinților îngrijorați de ceea ce fac bebelușii lor, mai ales în timpul somnului. Acest monitor se plasează sub salteaua bebelușului și declanșează alarme când nu detectează mișcare timp de 20 de secunde. Poate fi reglat în funcție de cât este copilul de activ, având 3 nivele de sensibilitate. Pe lângă monitorizarea copilului, anunță și când bateriile sunt descărcate. Este recomandat ca bateriile să fie schimbate cât de repede după ce are loc alerta, pentru a preveni alarmele false care pot fi generate.

Cum să alegi cel mai bun monitor de respirație?

Pentru a alege cel mai bun monitor de respirație pentru copii, sunt câțiva factori care pot fi luați în considerare.

Cele mai bune monitoare de respirație din 2024 – bastien jaillot eJwSOguD1rE unsplash

Tipul de alimentare a dispozitivului și durata de viață a bateriei

În funcție de locul unde este montat și funcția pe care o are, fiecare componentă a dispozitivului de monitorizare a bebelușului are nevoie și de un anumit de sursă de alimentare. Astfel că dacă dispozitivul de detectare este atașat de îmbrăcămintea sau scutecul copilului, atunci va avea nevoie de baterii. De asemenea, dacă dispozitivul de afișare sau monitorizare este portabilă, de cele mai multe ori va avea nevoie de alimentare cu baterii. De reținut este că redarea video de obicei consumă bateriile destul de repede, deci veți avea nevoie de mai multe rezerve de baterii.

Aplicațiile asociate

Dispozitivele de monitorizare pot să fie conectate printr-o aplicație la smartphone, sau pot veni cu un dispozitiv special care să oferea redarea audio și/sau video a ceea ce se întâmplă în camera copilului.

Alarma

Scopul dispozitivelor de monitorizare este de a informa rapid cu privire la starea copilului. Astfel că părintele nu este nevoit să intre în camera copilului pentru a verifica dacă totul este în regulă. Aceste dispozitive au scopul de a semnala atunci când copilul se află într-o stare de potențial pericol. Iar acest lucru îl fac prin activarea alarmei. Este însă important de determinat care sunt situațiile de interes pentru fiecare părinte și care este comportametul copilului, pentru a putea personaliza cât mai bine dispozitivele de monitorizare. De exemplu, unii copii sunt mai activi, unii respiră mai rar în timpul somnului, preferințele în legătură cu temperatura diferă.

Monitorizare nocturnă

Este important de luat în considerare și momentul zilei când se dorește monitorizarea. Cu toate că majoritatea dispozitivelor video pot fi folosite și pe timpul nopții, trebuie verificată și calitatea imaginii redate pe timpul nopții, sau când intensitatea luminii este redusă. Monitorizarea pe timpul nopții se realizează prin infraroșu, iar ce este de verificat este dacă trecerea monitorizării se face automat odată cu reducerea intensității luminii, și care este calitatea imaginii redate.

Cum funcționează un monitor de respirație și de ce să cumperi unul?

Monitoarele de respirație monitorizează respirația bebelușului fie prin a măsura nivelul de oxigen, fie prin monitorizează mișcărilor asociate respirației. Ele pot încorpora și funcții video sau audio pentru ca părinților să le fie mai ușor să urmărească ce se întâmplă cu bebelușul lor. Sistemul monitorizare bebeluși are un senzor care detectează ritmul respirator în funcție de mișcările bebelușului. Dacă timp de 20 de secunde nu a fost detectată nicio mișcare sau intensitatea respirației este redusă, dispozitivul emite o alarmă pentru a informa părinții că este nevoie să verifice bebelușul. De asemenea, această alarmă poate trezi copilul și astfel acesta să își reia respirația obișnuită.

Este recomandată achiziționarea unui monitor de respirație pentru bebeluși în următoarele situații:

  • dacă bebelușul s-a născut prematur sau au fost identificate probleme de respirație;
  • dacă bebelușul a fost resuscitat;
  • dacă au fost identificate mai multe episoade sau de episoade de lungă durată când bebelușul nu a respirat sau respirația a fost de o intensitate redusă;
  • dacă bebelușul a fost identificat cu probleme de respirație care îl afectează în timpul somnului;
  • dacă bebelușul are probleme grave de sănătate sau are nevoie permanentă de oxigen.

O altă situație în care monitorizarea respirației este dorită, este atunci când părinții doresc să reducă riscul de moarte subită la bebeluși (sudden infant death syndrome – SIDS) și atunci apelează la acest tip de monitoare. Însă studiile au arătat că această monitorizare nu a adus îmbunătățiri în prevenirea acestui risc.

Cele mai bune monitoare de respirație din 2024 – Cele mai bune monitoare de respiratie

Tipuri de monitoare de respirație

Pentru monitorizarea respirației bebelușului, există o serie de opțiuni. Părinții pot opta pentru monitoare de respirație care au doar această funcție, sau pot opta pentru dispozitive care pe lângă monitorizarea respirației, monitorizează și alte activități ale bebelușului.

Monitorul de respirație de tip placă

Acest monitor este sub forma unei plăci care se plasează sub saltea, fie în pătuțul copilului sau în cărucior. Este important ca în cazul folosirii acestui tip de monitor să nu se folosească o saltea cu arcuri și dacă copilul depășește zona unde unde este plasat senzorul, se va declanșa alarma. Avantajul acestui tip de monitor este că bebelușul nu îl simte și nu îl incomodează.

În cazul gemenilor există un astfel de monitor de tip placă cu 2-4 plăci care să suporte monitorizarea ambilor bebeluși. Condiția este ca bebelușii să se afle în paturi diferite, fiecare să aibă câte un senzor sub saltea, iar informație legată de respirație se transmite monitorului.

Monitor de respirație amplasat pe scutec

Acest tip de monitor este sub forma unei cleme care se atașează pe scutecul bebelușului pentru a fi in contact cu burtica acestuia, în zona buricului. Acest monitor nu poate fi folosit când copilul este în mișcare și îl poate incomoda.

Monitor de bebeluși cu funcție de monitorizare a respirației

Avantajul acestui dispozitiv este că el poate fi folosit și după vârsta de 6-12 luni, când se recomandă încetarea monitorizării respirației. Monitorul de bebeluși poate reda și informații audio și video fie pe un ecran special sau pe ecranul smartphone-ului.

Cum și unde să montezi monitorul de respirație?

Monitorul de respirație poate fi montat atât în contact cu copilul sau în proximitatea acestuia.

Există monitoare de respirație care au nevoie să fie în contact cu pielea bebelușului și atunci acestea se montează pe scutecul acestuia sau pe mâna sau piciorul copilului. Aceste monitoare se întâlnesc mai ales în spitale și este dificil să fie achiziționate.

Însă, cele mai multe monitoare de respirație care sunt disponibile oricui sunt monitoarele de respirație cu placă cu senzori sau monitoare video. Monitoarele de respirație cu placă cu senzori se plasează de obicei sub salteaua bebelușului și alertează când nu detectează mișcare după cel mult 20 de secunde. Ele mai pot fi montate si pe salteaua sau în căruciorul copilului. Este recomandat ca monitoarele de respirație cu placă cu senzori să se plaseze în mijlocul saltelei. De asemenea, este important ca salteaua să nu fie de spumă.

Până când se folosește monitorul de respirație?

Monitorul de respirație este util mai ales pentru a liniști părinții și pentru a-i avertiza dacă bebelușul nu se mișcă o perioadă de timp. Însă, dacă bebelușul este sănătos, este recomandat ca monitorul de respirație să fie folosit până când vârsta bebelușului este de 6-12 luni. După această perioadă, copilul are mai multă activitate în timpul somnului, se mișcă mai mult, și atunci devine mai util să se folosească alte monitoare pentru monitorizarea bebelușului.

În cazul în care copilul are probleme de sănătate este important ca părinții să se sfătuiască cu medicul copilului pentru a decide dacă monitorizarea respirației  trebuie să continue și în ce fel.

Cum se calibrează monitorul de respirație?

Fiecare copil este diferit și se mișcă mai mult sau mai puțin în somn, astfel că este nevoie de calibrarea monitorului de respirație în funcție de fiecare copil și de fiecare mediu în care este plasat. Aceste monitoare au diferite niveluri de sensibilitate care permit declanșarea alarmei atunci când nu este detectată mișcarea.

Preț

Monitoarele de respirație vin cu diferite dotări în funcție de vârsta copilului, de locul unde se va poziționa monitorul și de nevoile părinților de a-și supraveghea copiii. Când este vorba de siguranța copiilor, părinții își doresc tot ce este mai bun, materiale de calitate și performanță superioară. Însă, fiecare copil este unic si nevoia fiecărui părinte este personalizată, astfel că și dispozitivele de monitorizare a copiilor și în special a bebelușilor de vârstă mică, vin cu diferite dotări care influențează și prețul lor. Cele mai bune monitoare de respirație sunt acelea care satisfac atât preferințele părintelui, dar și ajută la siguranța copilului.

Monitoare de respirație cu prețul până în 500 de lei

Pentru prețuri de până în 500 de lei, ne putem aștepta la dotări minime ale monitoarelor de respirație. Aceste monitoare detectează mișcarea și respirația bebelușului, însă este posibil să nu aibă unitate părinte, sau afișare video.

Monitoare de respirație cu prețul între 500 de lei și 1000 de lei

Pentru acest interval de preț, dotările monitoarelor să fie mai multe și complexe. Astfel că pe lângă monitorizarea detectează mișcării și a respirației, ele pot detecta si temperatura din cameră, pot fi conectate la smartphone și au unitate părinte. Însă, nu ne putem aștepta ca unitatea părinte să aibă si afișare video, sau în cazul în care are, este posibil ca vederea nocturnă să nu fie foarte clară.

De asemenea, în acest interval de preț, putem găsi monitoare de respirație care se atașează de scutecul bebelușului.

Monitoare de respirație cu prețul peste 1000 de lei

Pentru prețuri care depășesc 1000 de lei, dotările și performanța monitoarelor de respirație sunt de calitate superioară. Astfel că, aceste monitoare au senzori de mișcare, de temperatură, alertează în legătură cu activitatea bebelușului, dar și când bateriile urmează să se descarce sau temperatura din cameră nu corespunde confortului bebelușului. Aceste monitoare pot fi folosite și un timp îndelungat, alertele putând fi adaptate în funcție de vârsta copilului. De asemenea, vederea nocturnă este de calitate bună. Unele monitoare oferă inclusiv funcția de a vorbi cu copilul prin intermediul monitorului.

Sfatul nostru

Știm cât de important este să avem siguranța că copiii noștri sunt bine și îi putem verifica și proteja și de la distanță, fără a-i deranja, mai ales în timpul somnului. De aceea, vă recomandăm și articolul nostru despre dispozitive de monitorizare pentru copii.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Nimeni nu a analizat încă acest lucru, să fie primul.

Autorul articolului

Ioana B
Ioana B

Imi place să caut cele mai potrivite opțiuni și să iau o decizie abia după ce am epuizat toate sursele de informare. Cel mai mult timp îl petrec la calculator citind cele mai articole si culegând informații. Imi plac plimbările în natură, cărțile fantasy și iubesc animalele.

Articole similare