Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun generator curent în 2020

Lipsa electricității nu mai constituie o problemă pentru persoanele care au în dotare un generator curent.

Simplu de utilizat, cu o autonomie de funcționare din ce în ce mai extinsă, fără să fie subiectul unor operațiuni de îngrijire speciale, dar și util în orice anotimp, generatorul electric este soluția de avarie pentru acele perioade de timp în care tensiunea electrică sau lipsa curentului sunt o problemă pentru gospodărie.

În plus, majoritatea instituțiilor publice sau private, cu o capacitate mărită, trebuie să fie dotate cu o astfel de sursă alternativă de furnizare curent electric.

  Cele mai bune generatoare electrice în 2020

  Stager GG 950DC Gospodarul Profesionist GP 3500 Senci SC-1250E
  Recenzie Stager GG 950DC Recenzie Gospodarul Profesionist GP 3500 Test - Senci SC-1250E
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Sistem de amortizare a vibrațiilor
  Elemente de protecție la supra-sarcină
  Mâner rezistent pentru portabilitate
  Pornire automată
  Motor în 4 timpi
  Nivel de silențiozitate scăzut
  Capacitate rezervor de 15 litri
  Dispune de AVR
  Funcționare stabilă cu consumatori mari
  Rezistență ridicată praf și apă
  CONTRA Nivel de autonomie limitat
  Scoate fum
  Sistem pornire ușor complicat
  Greutate de 42 kg
  Pornire manuală
  Zgomotos (95 dB)
  Alimentarea cu ulei este greoaie
  SUMAR Stager GG 950DC este un generator curent care funcționează pe baza unui amestec de benzină și ulei (în proporții egale) și care îți oferă posibilitatea de alimentare a locuinței în mod independent pentru aproximativ 6 ore. Gospodarul Profesionist GP 3500 este un generator electric care atinge o putere de 2800 W, având o capacitate cilindrică de 208 cm³ și un motor în 4 timpi. Senci SC-1250E este generatorul avantajos din toate punctele de vedere. Susține o multitudine de dispozitive și are un preț super accesibil.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: Stager GG 950DC

  Recenzie Stager GG 950DC

  Tip generator: Portabil I Utilizare: Rezidențial I Mod pornire: Automat I Tip motor: În 2 timpi I Sistem de răcire: Pe aer I Nivel silențiozitate: 91 dB I Capacitate cilindrică: 63 cm³ I Capacitate rezervor: 4, 2 litri I Număr prize: 1 I Putere maximă: 7, 2 kW I Autonomie: 5, 8 ore I Greutate: 18, 5 kg I Culoare: Galben/Negru I Preț aproximativ: 571 Ron

  Avantaje
  • Sistem de amortizare a vibrațiilor
  • Elemente de protecție la supra-sarcină
  • Mâner rezistent pentru portabilitate
  • Pornire automată
  Contra
  • Nivel de autonomie limitat
  • Scoate fum
  • Sistem pornire ușor complicat

  Stager GG 950DC se remarcă prin posibilitățile de utilizare atât în combinație cu diverse sisteme din gospodărie (cum ar fi pompă de recirculație a apei), dar și că sursă de generare curent în cazul penelor de energie electrică. Are un sistem de pornire automat, ușor complicat și beneficiază de un nivel de autonomie de până la 5, 8 ore.

  Funcționează pe baza unui amestec de benzină și ulei (în proporție de 50%-50%), iar motorul în 2 timpi de  calitate îi garantează fiabilitatea pe termen lung. Ușor zgomotos (91dB), dar foarte util, acest generator electric este opțiunea cea mai accesibilă pentru multe gospodării din România.

  Recenzie: Gospodarul Profesionist GP 3500

  Recenzie Gospodarul Profesionist GP 3500

  Tip generator: Portabil I Utilizat pentru: Rezidențial I Mod pornire: Manual I Tip motor: În 4 timpi I Sistem de răcire: Pe Aer I Nivel silențiozitate: 65 dB I Capacitate cilindrică: 208 cm³ I Capacitate rezervor: 15 litri I Număr prize: 1 I Putere maximă: 2, 8 kW I Autonomie: – I Greutate: 42 kg I Culoare: Galben/Negru I Preț aproximativ: 1000 Ron

  Avantaje
  • Sistem de amortizare a vibrațiilor
  • Elemente de protecție la supra-sarcină
  • Mâner rezistent pentru portabilitate
  • Pornire automată
  Contra
  • Nivel de autonomie limitat
  • Scoate fum
  • Sistem pornire ușor complicat

  Gospodarul Profesionist GP 3500 se încadrează în categoria generatoarelor electrice care beneficiază de un motor puternic (în 4 timpi, de 7 CP) și care are o capacitate cilindrică de 208 cm³. Rezervorul are o capacitate de 15 litri ceea ce îi asigura un nivel sporit al autonomiei și în ciuda greutății de 42 de kilograme este un generator curent portabil.

  Funcționează pe baza de benzină, iar printre caracteristicile care se pot remarca în ceea ce privește nivelul de protecție în funcționare este prezența unui indicator de alertă pentru lipsa presiunii corespunzătoare a uleiului, dar și a unui element de securitate AVR (supra-sarcină).

  Recenzie: Senci SC-1250E

  Test - Senci SC-1250E

  Tip generator: Portabil I Utilizat pentru: Rezidențial/Comercial I Mod pornire: Manual I Tip motor: În 4 timpi I Sistem de răcire: Pe Aer I Nivel silențiozitate: 95 dB I Capacitate cilindrică: 208 cm³ I Capacitate rezervor: 6 litri I Număr prize: 2 I Putere maximă: 1 kW I Autonomie: 12, 5 h I Greutate: 26 kg I Culoare: Multicolor I Preț aproximativ: 1.200 Ron

  Avantaje
  • Dispune de AVR
  • Funcționare stabilă cu consumatori mari
  • Rezistență ridicată praf și apă
  Contra
  • Zgomotos (95 dB)
  • Alimentarea cu ulei este greoaie

  Senci SC-1250E îți oferă autonomie de până la 12 ore și jumătate cu un rezervor de 6 litri (benzină). Pornește la cheie și este capabil să susțină multiple dispozitive în același timp. Dispune de protecții contra apei și prafului. AVR-ul (regulatorul de tensiune) ajută extrem de mult în caz de fluctuații. Greutatea este una scăzută (26 kg) in comparație cu alte modele. Prețul este un super avantaj.

  Modele alternative de generatoare electrice

  Alegerea unui generator curent de calitate poate însemna și un cost pe măsură, de aceea, o soluție alternativă, care să îmbine atât caracteristici tehnice performante, cât și un preț acceptabil, este ceea ce ne poate avantaje pe termen îndelungat. Steinhaus 2200 W este un generator electric care are un motor în 4 timpi, o capacitate a rezervorului de 13 litri și oferă autonomie de până la 7 ore.

  Chiar dacă are o greutate de 36 kg, acest generator are o capacitate cilindrică foarte ridicată și beneficiază de un stabilizator de tensiune, ceea ce îi oferă posibilitatea de a furniza energie electrică la un nivel constant, fără fluctuații. Prețul de 1200 Ron se pliază excelent pe nivelul de performanță oferit de către acest sistem de generare curent electric.

  Cum alegem un generator curent de calitate?

  Conceput pentru a oferi o alternativă de încredere în locuințele sau spațiile lipsite de curent electric sau în care există fluctuații și variații ale energiei electrice, generatorul electric este un obiect foarte util pentru orice gospodărie. Acesta este caracterizat de mai multe elemente pe care trebuie să le iei în considerare, astfel încât, clasificarea generatoarelor electrice ne oferă mai multe opțiuni:

  • Generatoare electrice cu baterie (fixe)
  • Generatoare electrice cu combustibil (portabile)
  • Generatoare cu pornire manuală (la cheie sau sfoară)
  • Generatoare cu pornire automată
  • Generatoare electrice de 230 V (monofazice)
  • Generatoare electrice de 230-400 V (trifazice)

  Pentru a reuși să ai parte de un generator curent de calitate și care să îți ofere maximul de avantaje de-a lungul utilizării este recomandat ca înainte de achiziționare să iei în calcul aceste elemente:

  • Numărul de consumatori inductivi și rezistivi din gospodărie
  • Generatorul electric trebuie să aibă o putere mult mai ridicată decât necesarul obișnuit (cu până la 30%)
  • Valoarea costurilor de consum și mentenanță
  • Funcționarea să fie posibilă și la temperaturi foarte scăzute
  • Nivelul de zgomot dezvoltat în timpul funcționarii
  • Furnizarea unui curent de calitate, stabil și fără fluctuații de tensiune
  • Carcasa trebuie să prezintă un nivel de protecție ridicat (cu insonorizare)

  În plus, atunci când dorești să nu dai greș cu viitorul tău generator electric este recomandat să iei în calcul prezența acestor elemente importante:

  Nivelul de utilitate pentru gospodăria ta

  De obicei, generatoarele de curent electric sunt utile în locurile în care sunt probleme cu calitatea curentului, cu lipsa acestuia sau pentru acele locuințe care nu au caracter de permanență (de vacanță). În astfel de situații, un generator curent își va dovedi utilitatea la maxim, reușind să ofere un raport echilibrat între nivelul de consum și prețul (modelele cu alimentare pe benzină sunt mult mai fiabile, au un consum mai scăzut și generează un nivel al zgomotului mult mai redus).

  Nivelul de portabilitate

  În cazul în care ai o locuința permanentă și este necesar un astfel de generator (pentru diverse situații de urgență) un generator staționar este recomandat. Dacă ai o locuința de vacanță sau preferi să ai o sursă de curent electric atunci când te deplasezi cu o rulotă sau cortul în vacanță, varianta portabilă a unui astfel de generator este cea corespunzatoae.

  Puterea generatorului

  Aceasta este raportată la nevoile utilizatorului și la tipul locației (de exemplu, o locuința multi-etajată sauo instituție publică au nevoie de un generator cu o putere maximă), astfel că putem alege între:

  • Generatoare electrice cu putere mică (0, 5-2, 2 kW)
  • Generatoare electrice cu putere medie (2, 2 – 5, 5 kW)
  • Generatoare electrice cu putere mare (5, 5 – 10 kW)

  O locuință cu foarte mulți consumatori (atât din categoria celor inductivi, cât și a celor rezistivi) o să aibă nevoie de un generator curent din categoria celor de putere medie, în timp ce o locație cu un număr mai scăzut de consumatori o să fie deservită excelent de un generator de putere mică.

  Tensiunea și curentul oferite de generator

  La fel de importantă este determinarea tipului de consumatori ce vor fi alimentați de la generator în procesul de alegerea a generatorului în raport de tensiune și calitatea curentului oferit. Astfel poți alege între generatoare monofazate și trifazate și între generatoare cu sistem regulator de turație care este mecanic sau electronic. Recomandat este generatorul care include un regulator electronic, deoarece furnizează curent de calitate superioară.

  Tipul de pornire

  Acesta influențează rapiditatea punerii un funcțiune a generatorului, cel mai potrivit fiind cel care are pornire automată (celelalte variate fiind cele la cheie sau cu sfoară).

  Tipul de combustibil

  Poți alege între cele cu benzină și cele care sunt alimentate cu motorină, fiecare dintre acestea venind cu avantajele și dezavantajele sale (costuri de achiziție și de exploatare, dimensiuni, modul de răcire, eficientă, mobilitate, funcționarea la temperaturi scăzute, etc.). În general, sunt preferate modelele pe benzină, care sunt mult mai fiabile.

  Desigur, atunci când îți alegi generatorul curent trebuie să iei în considerație și prezența altor elemente și funcții precum accesoriile furnizate, numărul de prize, tipul de motor (în 2 sau în 4 timpi) sau funcția de auto-diagnosticare a defecțiunilor.

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.6 (63 voturi)

  Autor článku

  Constantin Homeghi
  Constantin Homeghi

  Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

  Articole similare